Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Milan van der Meer. Foto: Omroep Gelderland
Abdirahman Mohamed gaat voor de winst in Nijmegen. Foto: Omroep Gelderland

Abdirahman Mohamed gaat voor de winst in Nijmegen. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Na drie jaar is het zondag eindelijk weer zover. In Nijmegen wordt de Stevensloop gehouden. De Nijmeegse atleten Abdirahman Mohamed en Milan van der Meer blikken vooruit op hun thuiswedstrijd. "Het is een droom om in je eigen stad te winnen."

De weersomstandigheden lijken gunstig. De organisatie waarschuwt zelfs voor het gevaar van hitteberoerte. Een enorm contrast met de editie van 2018, toen een snijdende oostenwind de Stevensloop extreem zwaar maakte.

"Het waaide enorm hard. Het leek wel alsof we van de brug werden geblazen", herinnert Nijmegenaar Abdirahman Mohamed zich nog. "De winnaar op de tien kilometer deed er bijna 32 minuten over en ikzelf 38 minuten, wat ik normaal ook op de training loop."

Abdi start dit jaar met ambitie. "Ik heb mij goed voorbereid in Ethiopië met een trainingskamp van vijf maanden. De Stevensloop is een thuiswedstrijd voor hem. "Voor een Nijmegenaar is het een droom om in je eigen stad te winnen en dat is ook waar ik voor zal gaan."

Schouders gebruiken

Milan van der Meer uit Nijmegen wil het podium halen op de vijf kilometer. "De laatste keer was ik tiende in die hele harde wind. In 2019 deed ik niet mee. Het wordt dringen aan het begin. Ik heb gelukkig wel een beetje schouders, dus die ga ik wel gebruiken om er goed bij te zitten voorin."

Milan van der Meer - Foto: Omroep Gelderland

"Dat klimmetje vlak voor de finish, daar ben ik wel een beetje bang voor. Maar hopelijk heb ik dan nog genoeg over om hard te finishen. Ik wil richting top drie gaan."

Omroep Gelderland zendt de Stevensloop zondag live uit in een extra uitzending van 11.50 uur tot 16.00 uur. De eerste wedstrijd is de halve marathon, tevens het NK en daarna volgen de tien en de vijf kilometer. De presentatie is in handen van Sonja Booms.

Deel dit artikel