De druk op Robbemond is enorm toegenomen bij De Graafschap . Foto: Omroep Gelderland

De druk op Robbemond is enorm toegenomen bij De Graafschap . Foto: Omroep Gelderland

KERKRADE - De positie van trainer Reinier Robbemond bij De Graafschap wankelt. Een ontslag hangt in de lucht zeker nu ook voorzitter Martin Mos dodelijke berichten de wereld heeft in geslingerd.

"Nul procent beleving, vreselijk spel", twitterde Mos direct na afloop. "300 supporters in de steek gelaten." Het zijn keiharde uitspraken van de uitgesproken voorzitter van De Graafschap die maandagavond in het uitvak bij de supporters zat. Het bericht komt op een moment dat de druk op Robbemond al flink was toegenomen na de kansloze nederlaag vrijdag tegen NAC.

Bekijk het interview met Reinier Robbemond:

Ook bij Roda JC was het voetbal slecht en verloor De Graafschap. Pas diep in de tweede helft kreeg het dolende elftal zijn eerste kans. Roda stond toen al met 2-0 voor. "We doen ons zelf de das om bij die eerste goal zoals we die weggeven. Dan zie je daarna dat er weinig vertrouwen is op dit moment."

Onderdeel van werk

De supporters toonden diep in de tweede helft een spandoek waar geen woord Spaans bij zat "Reinier inpakken en wegwezen", was de duidelijke tekst. Robbemond zag het uiteraard ook vanuit zijn dug-out. "Het is niet leuk, maar dat is hun recht. Daar zitten ook emoties. Het is onderdeel van mijn baan dat die dingen erbij kunnen horen."

Geen steun

Robbemond, die zelf strijdbaar bleef in Limburg, staat onder enorme druk bij De Graafschap. De steun van algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp is er niet. Met Robbemond heeft de Achterhoeker ook geen klik.

Jefta Bresser

De rol van scheidend technisch manager Peter Hofstede, die Robbemond aantrok, is al een tijdje uitgespeeld. En van de nieuwe technische baas Peter Bijvelds, hoeft hij ook niets te verwachten. Hoogst opmerkelijk was bovendien dat Robbemond in het geheel niet werd betrokken bij de onderhandelingen voor de opvolger van Hofstede, terwijl hij nog een doorlopend contract heeft. Jefta Bresser, het hoofd opleidingen, werd daarbij naar voren geschoven.

"Ik heb er geen invloed op wat zij denken", reageerde de trainer. "Ik probeer mijn werk zo perfect mogelijk te doen met alle ijver die ik heb. Het moet blijken of dat oplevert wat we willen."

Vrezen voor zijn baan doet hij niet. "Ik vrees nooit, dat heb ik ook als speler nooit gedaan. We moeten dit verwerken en zo snel mogelijk omdraaien door keihard te werken. Dat is een goede uitdaging", stelde Robbemond in Kerkrade.

Deel dit artikel