Bijvelds is de nieuwe technisch manager van De Graafschap. Foto: ANP

Bijvelds is de nieuwe technisch manager van De Graafschap. Foto: ANP

DOETINCHEM - Peter Bijvelds is de nieuwe technisch manager van De Graafschap. De voormalig directeur van TOP Oss, volgt Peter Hofstede op die aan het eind van het seizoen stopt in Doetinchem.

Bijvelds bekleedde bij TOP Oss de functie van algemeen én technisch directeur, maar de directeur liet al eerder ontvallen dat hij die dubbelfunctie niet zozeer meer ambieerde. Nu krijgt hij bij de Achterhoekers alleen het technische gedeelte onder zijn hoede. De Noord-Brabander tekent voor twee jaar.

Scouting weer op poten zetten

De eerste taak van de nieuwe technisch manger zal zijn, om in nauwe samenwerking met het klankbord voetbalzaken, met onder andere Berry Powel en Freek Jansen, de selectie voor volgend seizoen neer te zetten. Daarnaast is het de bedoeling om het scoutingsapparaat opnieuw weer op poten te zetten, waarin mogelijk een rol zal zijn voor oud-spelers van De Graafschap.

Verbinder

Bijvelds is, uiteraard, blij met zijn nieuwe klus. “Voor mij is De Graafschap uiteraard een prachtige uitdaging”, aldus Bijvelds over zijn aanstelling. “De club kent een ongelofelijk mooie historie en heeft een sterk en sympathiek imago. Aan mij de taak om alle kracht en kennis binnen en rondom de club te mobiliseren. De Graafschap moet het beste uit zichzelf halen."

Directeur Hans Martijn Ostendorp noemt de Brabander een 'verbinder'. "Hij wordt de spin in het web aan de voetbaltechnische kant van De Graafschap."

Deel dit artikel