Christian Santos in duel met AZ namens NEC (2016). Foto: Rob Koppers

Christian Santos in duel met AZ namens NEC (2016). Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - NEC wil na de harde nederlaag tegen Vitesse de rug rechten tegen AZ. Dat mag het weer doen in een volle Goffert. Bij de training van vrijdagmiddag waren Ivan Marquez, Jordy Bruijn en Javier Vet afwezig, ze zijn ziek en trainden niet mee.

De laatste ontmoeting met AZ in de Goffert resulteerde in een overwinning voor NEC. Ron de Groot nam de net ontslagen Peter Hyballa over en moest NEC behoeden van degradatie. NEC won in de slotminuut met 2-1 door een goal van Taiwo Awonyini, de spits die nu furore maakt in de Bundesliga.

Nu hangt de vlag er heel anders bij. NEC doet het keurig, maar zit in een wat mindere fase. Dat erkent ook verdediger Cas Odenthal: "Het loopt nu wat minder, maar we doen er alles aan om het te verbeteren." AZ doet mee in de top 4 en hoopt zelfs op een plaats in de top 3.

Tekst gaat verder onder de video:

[youtube:https://youtu.be/-LiYet8XYKw]

Als NEC wint hebben ze de magische 34 punten bereikt. Dat is geen reden om de vlag uit te hangen volgens trainer Rogier Meijer. "Het is pas feest als het seizoen voorbij is," grapt Meijer. "We willen de komende tien wedstrijden nog zoveel mogelijk punten halen en daarna zien we wel."

NEC tegen AZ begint zondagmiddag om 16.45 en is live te volgen bij RN7.

Deel dit artikel