De man werd zwaar mishandeld op het Keizer Karelplein. Foto: ANP

De man werd zwaar mishandeld op het Keizer Karelplein. Foto: ANP

NIJMEGEN - De politie is op zoek naar drie mannen, die in november vorig jaar een 27-jarige man ernstig mishandelden op het Keizer Karelplein in Nijmegen. De man werd zo zwaar geslagen en geschopt, dat hij er een gebroken kaak en een hersenschudding aan overhield. In het tv-programma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond aandacht aan de zaak geschonken. Dat leverde vooralsnog één tip op.

Het slachtoffer is die avond fietsend op weg naar huis na een avond in een café aan de In de Betouwstraat in zijn thuisstad. Ter hoogte van het Keizer Karelplein houdt een groepje van drie mannen, en bij hen ook een vrouw, hem staande. Ze zeggen dat hij eerder op de avond tegen ze aan is gelopen. Het slachtoffer herinnert zich daar niets van, maar maakt excuses aan de mannen.

Meerdere getuigen hebben bij de politie verklaard dat het gesprek vervolgens snel ontaardt in ruzie, al probeert de vrouw die bij de drie mannen is hen nog tegen te houden. Eén van de drie mannen slaat het slachtoffer tegen de vlakte. Als hij eenmaal ligt en bewusteloos is, gaan ze door met schoppen. Een getuige heeft tegen de politie gezegd dat de mannen ook tegen het hoofd van de 27-jarige Nijmegenaar schopten, 'alsof het een voetbal was'.

Getuige biedt redding

Een getuige die de ruzie al eerder probeerde te sussen, weet de mannen uiteindelijk tot bedaren te brengen nadat hij ook de vrouw erbij betrekt. Daarna ontfermt hij zich over het gewonde slachtoffer. De drie mannen en de vrouw zijn dan al vertrokken.

Bekijk het fragment uit Opsporing Verzocht:

[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=D0xSkOpJmXg]

Het slachtoffer zegt dat zijn kaken de eerste twee weken na de mishandeling 'volledig op elkaar' zaten, met elastiekjes doorgelust. Hij heeft sindsdien niet normaal kunnen eten en vindt het spannend in het donker alleen naar buiten te gaan. "Of een stukje fietsen, zoiets. Daar ben je constant mee bezig", aldus de man.

Met drie man tegen één

Het slachtoffer zegt ook dat er in zijn ogen geen sprake was van een gevecht. "Dit waren drie jongens die op één iemand gingen. Ik was alleen", zegt hij. Hij is de getuigen die hebben ingegrepen dankbaar dat ze dat deden. "Daardoor hebben ze erger weten te voorkomen, misschien wel dat ik in een rolstoel zat of verlamd was geworden, of misschien zelfs wel dat het een dodelijke poging was geweest."

De politie zoekt zowel de drie mannen als de vrouw die bij hen was. Geen van de mannen droeg die bewuste avond een jas, hoewel het toch al november was. Ze zijn ongeveer tussen de 20 en 25 jaar oud. Eén van hen heeft een lichte huidskleur en blond haar, is ongeveer 1 meter 85 lang en droeg grijs-witte sneakers van Nike en een grijs Nike-vest. De tweede man die erbij betrokken was heeft een lichte huidskleur en droeg eveneens een vest. De derde verdachte is een lichtgetinte man met een donkere baard en een stevig postuur. Ook hij droeg geen jas. De vrouw die bij hen was had lang, donkerblond haar. De vier vluchtten uiteindelijk in de richting van het Centraal Station.

De uitzending van Opsporing Verzocht heeft volgens de politie vooralsnog één tip opgeleverd.

[tweet:https://twitter.com/POL_Gelderland/status/1485970528930250752]

Deel dit artikel