Nu zijn de zalen in theaters en bioscopen nog leeg maar daar komt snel verandering in. Foto: Lars van de Water/RN7

Nu zijn de zalen in theaters en bioscopen nog leeg maar daar komt snel verandering in. Foto: Lars van de Water/RN7

WIJCHEN - De bioscopen en theaters mogen woensdag weer open na anderhalve maand dicht te zijn geweest. Dit gaan premier Rutte en minister Kuipers waarschijnlijk bekend maken tijdens de persconferentie van dinsdag. Voor ondernemers in de cultuursector is dit mooi nieuws.

“We zijn heel blij, want we hebben toch afgelopen periode elke keer dicht moeten zijn”, zegt Eufriede Klein Rouweler, directeur van Theater De Molen in Beuningen. Ook bij cinema Roma in Wijchen zijn ze tevreden met het uitgelekte nieuws: “We zijn enorm blij, we hopen ook zo snel mogelijk weer veel bezoekers te kunnen verwelkomen”, zegt Koen Brits, manager bij cinema Roma.

Tekst gaat verder onder de video:

[youtube:https://youtu.be/RGo6dbJpduM]

Eindtijd

Voor de theaters en bioscopen gaat er wel een bepaalde sluitingstijd zijn. Eerst kwam naar buiten dat dit zou gaan om 20.00 uur, maar na wat tegenstand uit de culturele sector heeft het kabinet besloten dat de deuren pas om 22.00 uur moeten sluiten: “Natuurlijk is het heel fijn als er geen bepaalde eindtijd zou zijn. Zonder die eindtijd kunnen we weer zoveel mogelijk gasten verwelkomen en dat is tenslotte wat we het liefst doen. Maar of het nou 20.00 uur is of 22.00 uur het belangrijkste is dat we open kunnen”, aldus Brits.

Veilig

De culturele sector is vaak een van de eerste sectoren die op slot gaat en een van de laatste die pas weer open gaat bij versoepelingen. En dat terwijl dat volgens Brits niet logisch is: “Wij zijn denk ik een van de veiligste sectoren omdat je hier gewoon heel goed afstand kan houden. maar ook wij zien wel het belang in van de maatregelen dus het is heel lastig om daar een afweging in te maken. Maar het kan in ieder geval bij ons heel veilig.”

Deel dit artikel