Wilfried Bony. Foto: ANP

Wilfried Bony. Foto: ANP

NIJMEGEN - NEC wil Wilfried Bony terughalen naar Nederland. De Ivoriaanse spits, die naam maakte bij Vitesse, is in beeld bij de Nijmegenaren. Zo melden bronnen aan Omroep Gelderland.

Bony kwam maandag al aan in Nederland, niet omdat hij naar Vitesse terug zou keren, maar om in gesprek te gaan bij de aartsrivaal van de Arnhemmers. NEC ontkent de belangstelling voor Bony niet, maar wil niet inhoudelijk reageren. De bedoeling is dat de spits binnenkort gaat meetrainen in Nijmegen.

Het is overigens geen vreemde move voor Bony, want Ted van Leeuwen (technisch directeur NEC, red.) en Fred Rutten (Raad van Commissarissen NEC, red.) hebben in het verleden ook met de aanvaller samengewerkt bij Vitesse.

Bony heeft ook contact gezocht met zijn oude club uit Arnhem, maar daar bleek hij niet te voldoen aan de eisen die de Arnhemmers stellen.

Miljoenentransfer

De aanvaller speelde tussen 2011 en 2013 voor Vitesse en maakte in 77 wedstrijden maar liefst 58 goals voor de Arnhemmers. Daarna werd hij voor 14 miljoen euro verkocht aan Swansea City. Vanuit Swansea werd hij nog doorverkocht naar Manchester City.

De laatste jaren, na zijn vertrek bij Manchester City, ging het een stuk minder met de Ivoriaan. De aanvaller kwam nog uit voor Stoke City en Al-Arabi. In 2020 tekende hij bij Al-Ittihad. Daar werd zijn contract in 2020 ontbonden. Sinds die tijd zit de 33-jarige spits zonder club.

Nu kan hij dus bij NEC bewijzen dat hij het doelpunten maken nog niet verleerd is.

Deel dit artikel