De politie onderzoekt de vondst van een lichaam bij Culemborg. Foto: Jasper Lindner / Omroep Gelderland

De politie onderzoekt de vondst van een lichaam bij Culemborg. Foto: Jasper Lindner / Omroep Gelderland

WIJCHEN - Bij een gangbare controle in Wijchen heeft het zogeheten ondermijningsteam van Tweestromenland drie gasdrukpistolen, een luchtbuks, illegale bewoning, hennepkwekerijspullen en een vermoedelijk drugslab gevonden.

De politie is nu bezig met onderzoek. De betreffende panden zijn ontruimd en de burgemeester bedenkt nog wat er met de panden moet gebeuren.

Het vermoedelijke drugslab stond aan de Cornelis Drebbelstraat. In dat pand werden in elk geval grondstoffen aangetroffen. Ook wordt een substantie onderzocht die waarschijnlijk het eindproduct betreft: synthetische drugs. De bewoner van de naastgelegen woning is door de politie aangehouden en wordt verhoord.

Samenwerking

Het ondermijningsteam bestaat uit zes gemeenten, politie en een energieleverancier. Burgemeester Marijke van Beek: ‘Het is goed dat we dit soort controles in teamverband oppakken. Dat loont, dat blijkt. Naast controles op bedrijventerreinen proberen we ook met een grote actie om duistere praktijken in het buitengebied tegen te gaan. Door samen te werken met ondernemers en bewoners van het buitengebied krijgen we hier meer grip op.’

Deel dit artikel