Appartementencomplex De Kriekenhoek. Foto: RN7

Appartementencomplex De Kriekenhoek. Foto: RN7

BEUNINGEN - Druten krijgt er ongeveer 17 sociale huurwoningen bij aan de Heersweg. Het college van B&W is akkoord gegaan met uitbreiding van het appartementencomplex de Kriekenhoek, met een nieuw gebouw van driehoog.

Het bouwplan is volgens het college een logische uitbreiding van het al bestaande appartementencomplex. Alle nieuwe appartementen krijgen een huurprijs, die lager ligt dan de maximale huurprijs voor sociale huurwoningen. De gemeente Druten heeft een grote behoefte aan sociale woningbouw, zo stelt het college.

Uitbreiding Kriekenhoek

Het verzoek tot uitbreiding van de Kriekenhoek is ingediend door het bedrijf VP ontwikkeling. Het nieuwe complex wordt verhuurd door een private partij en niet door een woningcorporatie. Dit betekent dat de appartementen worden verhuurd buiten de verhuursystemathiek van de woningcorporaties.

Tekst gaat verder onder de video:

[youtube:https://youtu.be/vZd50Uo8t0c]

De nieuwbouw staat gepland op het terrein van de ontwikkelaar en sluit aan op het bestaande pand. De nieuwe appartementen maken gebruik van de entree van het bestaande gebouw. De voorgevel van de nieuwbouw sluit aan bij een aantal naastgelegen woningen. Gezien de omliggende bebouwing is een hoogte van drie bouwlagen het maximum, zo concludeert het college.

Geen kosten voor gemeente

Het bestaande riool moet worden aangepast, en de extra kosten daarvan komen voor rekening van de initiatiefnemer. Ook andere kosten, zoals het nader uitwerken van de plannen, zijn voor de initiatiefnemer. Voor de gemeente zijn er verder geen financiële gevolgen.

De concept-plannen moeten nog worden afgestemd met de omwonenden. Wanneer dat is afgerond en er overeenstemming is over het stedenbouwkundig plan en het bouwplan, dan kan er worden toegewerkt naar een bestemmingsplan.

Deel dit artikel