Stadsschouwburg vorig jaar, bij het 60-jarig bestaan. Foto: RN7

Stadsschouwburg vorig jaar, bij het 60-jarig bestaan. Foto: RN7

REGIO - Veel theaters in Nederland veranderen woensdag voor één dag in een kapsalon. Met de actie maken de theaters een statement: 'wij kunnen ook open.' Het is een initiatief van cabaretiers Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. In onze regio is het animo onder theaters vooralsnog niet groot: theaters willen niet of kunnen niet meedoen.

Even leek het erop dat de Nijmeegse Stadsschouwburg en de Vereeniging wel zouden meedoen met de actie. Het programma werd zelfs in een persbericht aangekondigd. Artiesten zoals cabaretier Pieter Derks en muziekgroep Dianto Reed Quintet zouden optredens verzorgen, tijdens de knipbeurt. Een uur later volgde een nieuw persbericht. De actie gaat niet door, omdat de gemeente geen toestemming geeft.

Weinig enthousiasme in de rest van de regio

Theater de Molen in Beuningen laat aan RN7 weten dat de programmeur ziek thuis zit en daarom collega's moeten bijspringen. Door de drukte is het meedoen aan deze actie helemaal niet ter sprake gekomen. Rita Kosman van 'De Kik' zegt niet de noodzaak te zien om open te gaan. "Wij zijn al open. Je kunt bij ons dans, zang, muziek-lessen volgen. Bands repeteren bij ons. Deze woensdag is volgens mij al de actie, dan zitten wij ook weer vol met cursisten."

Ook het Mozaïek in Wijchen en het Agora Theater in Druten doen niet mee.

De Nijmeegse Thiemeloods (in Bottendaal) doet wél mee met de actie, en verandert dus woensdag in een kapsalon.

Deel dit artikel