De spelers van De Graafschap. Foto: Omroep Gelderland

De spelers van De Graafschap. Foto: Omroep Gelderland

ROTTERDAM - De Graafschap had goede zaken kunnen doen met winst op Excelsior, maar het bleef bij een doelpuntloos gelijkspel. En dat zorgde voor een dubbel gevoel bij de spelers.

"In de tweede helft zijn we gevaarlijk en hebben we wat kansjes en zijn we de dominante ploeg", zegt Philip Brittijn. "Dan is het zonde dat we niet genoeg creëren, maar uiteindelijk denk ik dat we niet ontevreden mogen zijn. Zij hadden veel corona, dus we hadden het gevoel dat we hier drie punten mee konden pakken. Maar ze kwamen toch met een sterke ploeg."

[video:7527470]

Jhonatan Opoku vond ook dat er meer in zat. "Ik had zelf een grote kans en wij hadden er ook meer dan Excelsior. Uiteindelijk is een gelijkspel redelijk terecht. Maar jammer, al spelen we wel tegen de nummer twee, die veel doelpunten maakt. We hebben vrij weinig weggegeven, alleen hebben we zelf wat kansen laten liggen. Danzell Gravenberch en ik hebben oorlog proberen te maken. Hij gooide goed zijn lichaam erin. Maar naar dit spel kunnen we toe als wij samen voorin staan."

Andere positie Brittijn

De 17-jarige Brittijn stond vrij verrassend in de basis als rechtsbuiten. "Ik kreeg het te horen, dat is altijd fijn. Nu moet ik het zien vast te houden. Maar op mijn leeftijd moet ik met alle minuten die ik krijg tevreden zijn. De eerste helft was het voor mij vooral druk zetten en kwam ik niet veel aan de bal. De tweede helft meer en voerde ik mijn taken ook uit. Op deze positie moet je zelf zorgen dat je aan de bal komt door een loopactie, maar dat was lastig, want de back zat kort op me. Ik heb hard gewerkt, maar van mezelf verwacht ik wel iets meer."

Deel dit artikel