Hert onder riem zorgmedewerkers van carnavalsvereniging. Foto: Jos van Gelder

Hert onder riem zorgmedewerkers van carnavalsvereniging. Foto: Jos van Gelder

NIJMEGEN - Nijmeegse carnavalsvereniging St. Anneke heeft zaterdag 15 januari de zorgmedewerkers als groep benoemd tot ‘Topper van St. Anneke’, een titel voor iemand die een aanzienlijke rol in de Nederlandse of Nijmeegse maatschappij of het carnaval heeft gespeeld. Voor Mark Buck, president van de Nijmeegse carnavalsvereniging, was het een makkelijke keuze: “Als we de afgelopen twee jaar iemand mogen danken dat we binnenkort weer carnaval kunnen vieren zoals we gewend zijn, dan is het wel de Nederlandse zorgmedewerker.”

Om deze uitverkiezing kracht bij te zetten reikte de carnavalsvereniging taarten uit aan de medewerkers van het Radboudumc die dagelijks werken in de frontlinie. Op deze manier wil de vereniging haar Topper een Knotsenburgs hert onder de riem steken. “Ook al vieren wij Rijnlands Carnaval, wij houden van Bourgondisch genieten. En dat delen we graag met anderen. Juist nu delen we dit ook graag met mede-Nijmegenaren die getroffen worden door de pandemie,” zo legt bestuurslid Tijke Eijkemans uit.

Om ook voor haar leden het dit jaar niet zomaar voorbij te laten gaan, bezorgt St. Anneke een borrelplank. Wel op anderhalve meter, dat is precies één sjaal afstand. Voorzitter Hans van Megen heeft er een dubbel gevoel bij: “Eigenlijk een gekke gedachte. Normaal werkt de groengele sjaal juist als verbindend element en nu gebruiken we het om afstand te houden. Ik zie het als volgt: Wat er ook gebeurt, er is altijd plek voor een groen-geel tintje; dat houdt geen pandemie tegen.”

[image:7527638]

Deel dit artikel