Bart van Rooij gaat in Nijmegen wonen. Foto: Omroep Gelderland

Bart van Rooij gaat in Nijmegen wonen. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Bart van Rooij woonde altijd in Escharen, maar de rechtsback van NEC verhuist naar Nijmegen.

"Iets dichterbij de club. Ik denk dat het met het fietsje wordt", lacht Van Rooij. "Gewoon een stap, uit huis en de vertrouwde omgeving verlaten. Maar nog dicht in de buurt bij de mensen die ik liefheb. Ik kijk er heel erg naar uit."

Liever met supporters

Van Rooij heeft zin om weer competitiewedstrijden te spelen. "We hebben als team alle vertrouwen dat het goed gaat komen. We hebben al twee keer van Heracles gewonnen. Drie keer is scheepsrecht, maar we moeten niet teveel vasthouden aan de resultaten uit het verleden. Als je kijkt naar de wedstrijden die we hebben gespeeld, hadden we nog hoger kunnen staan. We zouden de goede tijden graag vieren met de supporters, maar helaas kan dat nog niet. Ik ben benieuwd naar de versoepelingen. Al is het maar met een paar duizend supporters, dat zou al leuk zijn."

Corona houdt invloed

NEC is tot nu toe nog gevrijwaard gebleven van coronagevallen. "Op de blessures na hebben we een volledige groep", zegt trainer Rogier Meijer. "Het heeft wel zijn weerslag gedurende de week, omdat je veel uit elkaar bent. En er wordt veel getest. De jongens verspreid over de kleedkamers, dus een beetje terug naar de eerste periode van corona. Het zij zo. Ik ben blij dat we kunnen spelen."

Drukke week

"De afgelopen dagen merkte je wel dat iedereen er weer zin in heeft. Iedereen weet wat er gevraagd wordt. De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd wel apart. Het zal een beetje aftasten zijn. We hebben er vertrouwen in dat we ons niveau kunnen laten zien en daarom is het belangrijk dat we een goede organisatie hebben waarop we terug kunnen vallen. Het is meteen een drukke week met ook de bekerwedstrijd en daarna Feyenoord. Maar eerst Heracles. Een geduchte tegenstander, die wat lager staan, omdat ze voorin wat problemen hebben gehad. Een goeie uitdaging morgen."

Deel dit artikel