Veel spelers om de bal heen. Foto: Omroep Gelderland

Veel spelers om de bal heen. Foto: Omroep Gelderland

ROTTERDAM - De Graafschap kwam uit tegen Excelsior niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De Doetinchemmers maakten wel het meeste aanspraak op de zege tegen de nummer twee van de eerste divisie.

De Graafschap begon met Danzell Gravenberch in de spits, zijn eerste basisplaats dit seizoen. Philip Brittijn startte als rechtsbuiten.

[video:7527470]

De Doetinchemmers begonnen offensief en kozen vaak voor opportunisme. Gravenberch had direct een aardige kans. En na een kopbal van Jhonatan Opoku raakte Ted van de Pavert de bal.

[image:7527286]

Excelsior was voetballend wat beter, maar kwam aanvankelijk niet tot kansen. Namens De Graafschap hadden Opoku en Van de Pavert nog kopkansen na hoekschoppen, die de ploeg veel kreeg. Pas in de slotfase van de eerste helft wist de thuisclub wat te creëren. Baas nam een lepe vrije trap, die door Hidde Jurjus tot corner werd verwerkt. Ormonde-Ottewil schoot de bal net over de kruising en ook Dallinga had een kansje. Maar de ruststand was 0-0.

Wedstrijd komt niet los

De tweede helft begon rommelig, maar De Graafschap had op voorsprong moeten komen. Gravenberch maakte zich knap vrij en schoot tegen de paal en de rebound van Julian Lelieveld ging net voorlangs. En Opoku had een aardige vrije trap in huis, waarmee doelman Geens veel moeite had. Excelsior liet bitter weinig meer zien na rust.

Een opmerkelijk moment was de wissel van Gravenberch, die niet slecht speelde, ten faveure van Devin Haen. De wedstrijd wilde maar niet echt ontbranden. Niemeijer pegelde na een mooie aanval de bal de tribune in.

Het bleef bij 0-0 en dat betekent dat De Graafschap op zes punten van een promotieplek blijft, maar de concurrenten Excelsior, Emmen en ADO hebben alle drie een wedstrijd minder gespeeld.

Zie ook: TERUGLEZEN | De Graafschap blijft op 0-0 steken tegen Excelsior

Deel dit artikel