Eén van de 24 gedumpte chihuahua's. Foto: Omroep Gelderland

Eén van de 24 gedumpte chihuahua's. Foto: Omroep Gelderland

TIEL - Het dierenasiel in Tiel wordt overspoeld met mailtjes en telefoontjes nadat bekend werd dat ze daar 24 gedumpte chihuahua's opvangen. Er reageren zoveel mensen dat het asiel op Facebook vraagt om ze even met rust te laten.

Het asiel roept zijn volgers op Facebook op om geen berichten of mailtjes meer te sturen, omdat daar momenteel niet naar gekeken wordt. Ook kunnen ze niet alle telefoontjes beantwoorden. Eerst wil het asiel de situatie met de hondjes goed en veilig onder controle hebben. Pas daarna kunnen ze verder bekijken wat te doen: "We zullen zo spoedig mogelijk jullie een update geven."

Geen chihuahua's adopteren, wél doneren

Het asiel gaat ook nog niet in op de vragen van mensen die graag één van de gedumpte hondjes willen adopteren. "Het aanbod is momenteel erg lief, maar nog te vroeg. De hondjes zijn de komende periode nog niet plaatsbaar." Het asiel geeft aan dat een donatie wél van harte welkom is, omdat de kosten van de medische zorg hoog zullen zijn. Er is een website waar mensen geld kunnen doneren.

Zie ook: Bizarre ontdekking: meer dan twintig verwaarloosde hondjes vastgebonden aan paal

De 24 chihuahua's werden zondagochtend aangetroffen op de Zeekade in Geldermalsen. Een wandelaar zag dat de dieren met dunne touwtjes waren vastgebonden aan een paal. Een paar honden hadden zich los weten te maken en zaten in een struik verstopt. De chihuahua's waren er slecht aan toe. Sommige waren zwaar verwaarloosd.

Steun en hulp via Facebookpagina asiel

Het dierenasiel in Tiel, die de hondjes opvangt, krijgt veel reacties op Facebook. Honderden mensen bieden hulp, steun en geld aan. Zo schrijft Elza: "Wat triest allemaal. Hoop echt dat ze allemaal een nieuwe kans krijgen. Wat bezielt mensen om zoiets te doen? Ik wil er best één opvangen, als de tijd daar is."

Zie ook: Esther was net op tijd bij 24 gedumpte chihuahua's: 'Sommige hondjes dreigden te stikken'

Ook Ria reageert: "Sterkte met de opvang en verzorging. Bij deze gedoneerd en ik wil jullie mijn hulp aanbieden met de verzorging en ondersteuning." En ook Samantha biedt aan te helpen: "Mochten jullie eventueel tijdelijke opvang nodig hebben van bijvoorbeeld drachtige teven, dan ben ik bereid te helpen. Ik heb ervaring met bevallingen en het op laten groeien van puppy's.

Boze reacties stromen binnen bij Omroep Gelderland

Omroep Gelderland krijgt honderden reacties naar aanleiding van de video's van de hondjes die op de Facebookpagina van de omroep staan. Hier zijn mensen vooral boos op de persoon of personen die de 24 chihuahua's aan de paal in Geldermalsen vastbonden.

Zo reageert Iris verontwaardigd: "Daar lusten de honden letterlijk geen brood van. Wie dit gedaan heeft, echt woorden schieten tekort!! Ik hoop dat karma goed zijn best doet!! Miriana is het roerend eens met haar: "Dan moet je toch geen gevoel hebben. Hoop dat deze lui gauw opgepakt worden en een flinke straf krijgen."

Joke is vooral bedroefd: "Mijn hart breekt. Ik hoop dat jullie gouden mandjes voor ze vinden. Heel veel sterkte voor deze schatjes."

Kijk naar beelden van de hondjes:

[facebook:https://www.facebook.com/omroepgelderland/videos/2163776647093346/]

Deel dit artikel