Bussen op Nijmegen Centraalstation. Foto: John Beckmann

Bussen op Nijmegen Centraalstation. Foto: John Beckmann

REGIO - In de regio Nijmegen heeft het busvervoer momenteel nog weinig last van personeelsproblemen vanwege de coronapandemie. Dat zegt een woordvoerder van busmaatschappij Breng (Connexxion). In de grote steden in het westen van het land rijden bussen met vertraging en is er regelmatig een uitgedunde dienstregeling door het grote aantal corona-zieken en mensen in quarantaine.

In diverse sectoren in het land wordt al nagedacht over maatregelen als teveel personeel ziek wordt door corona, of in quarantaine zit. En in België bijvoorbeeld, moet zorgpersoneel doorwerken als men corona heeft, maar weinig klachten.

De woordvoerder van Breng stelt dat men in geval van nood nog een beroep kan doen op uitzendkrachten en de inhuur van touringcar-chauffeurs. "Of we zetten eigen personeel in uit andere gebieden." Pas als dat geen uitkomst meer biedt, komt volgens hem de optie van afschalen van de dienstregeling in beeld.

"Aantal incidenten valt erg mee"

De woordvoerder meldt verder dat het aantal incidenten met passagiers die zich niet houden aan de coronaregels, de laatste tijd erg meevalt. De chauffeurs hebben volgens hem de instructie om niet met lastige reizigers in discussie te gaan. Wel maken buschauffeurs via de boordcomputer altijd melding van problemen.

Deze meldingen worden geanalyseerd door de collega’s van Service en Veiligheid en in gebieden waar reizigers meer dan gemiddeld het mondkapje niet dragen, gaat men dan intensiever controleren, aldus de woordvoerder.

Problemen met mondkapje niet apart geregistreerd

Volgens hem vindt er geen aparte registratie plaats van overtredingen vanwege niet dragen van een mondkapje. Dit valt onder de brede categorie van het niet naleven van de reisregels.

Deel dit artikel