Uitslaande brand bij sportcentrum in Elst Foto: Persbureau Heitink

Uitslaande brand bij sportcentrum in Elst Foto: Persbureau Heitink

ELST - Op het dak van de sporthal bij VMBO Westeraam en het Lyceum Elst, woedde donderdagmiddag een uitslaande brand. De rookwolken waren in de wijde omgeving te zien.

De gebruikers van de hal zijn behalve de middelbare scholen Westeraam en Lyceum Elst ook diverse sportverenigingen en basisscholen.

Het vuur bij het gebouw aan de Auditorium ontstond even voor 14.30 uur en woedde op het dak bij de zonnepanelen. De brandweer kwam met tientallen mensen ter plaatse om het vuur te bestrijden.

Zonnepanelen

De brandweer heeft het vermoeden dat de brand ontstaan is door de zonnepanelen op het dak. "Maar dat moet nog nader onderzocht worden", benadrukt een woordvoerder van de brandweer. De school is nu gesloten voor de vakantie, dus er was niemand aanwezig in het gebouw en niemand gewond geraakt. Er is wel veel schade door bluswater.

De gemeente gaf later op de middag een reactie: "Vanwege de lockdownmaatregelen was de hal in ieder geval tot en met vrijdag 14 januari al gesloten. In de sporthal is voornamelijk sprake van waterschade. Het streven is om dit opgelost te hebben als de scholen weer beginnen. Wat de gevolgen voor de sportverenigingen zijn, is nog niet bekend."

Zodra hier meer bekend over is, laten we het hen weten.

Deel dit artikel