Ali Akman tegen Willem II eerder dit jaar Foto: Rob Koppers

Ali Akman tegen Willem II eerder dit jaar Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - 2021 zal voor altijd een historisch jaar zijn voor NEC. De ingestorte tribune, lege stadions wegens corona, maar vooral om de promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Rogier Meijer wil het jaar in stijl afsluiten door te winnen bij Willem II.

Eerder dit jaar werd het 0-0 in Nijmegen. Het was een frustrerende wedstrijd voor NEC. Willem II stond na zo'n 15 minuten spelen met 10 man door een rode kaart van de keeper. Mede daarom was NEC de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Het kwam alleen niet tot veel kansen en speelde dus gelijk.

Tekst gaat verder onder de video:

Een overwinning op Willem II is reëel. De ploeg uit Tilburg heeft al elf wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Lasse Schöne vindt dat er geen conclusies uit de 0-0 van eerder dit seizoen getrokken hoeven worden. "Nee, het was na tien minuten geen wedstrijd meer. Dat komt natuurlijk door die vroege rode kaart. We creëerden wel heel weinig, en tegen tien man moet je gewoon winnen. Ik denk alleen dat we beter zijn dan toen dus hopelijk kunnen we hem nu wel over de streep trekken." Zijn trainer, Rogier Meijer, bevestigt dat: "Het was een hele andere wedstrijd in een heel andere fase. Nu hebben veel spelers een half jaar eredivisie ervaring in de benen dus morgen is een mooie kans om het te laten zien."

Willem II en NEC trappen woensdagavond af om 18.45. De wedstrijd is natuurlijk live te volgen bij RN7.

Deel dit artikel