Terrel Ondaan namens NEC tegen Go Ahead Eagles (2020) Foto: Rob Koppers

Terrel Ondaan namens NEC tegen Go Ahead Eagles (2020) Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - Lekker nagenieten van de bekerwinst op Cambuur kan NEC niet, want zondag staat er weer een competitiewedstrijd op het programma. En niet zomaar een, NEC reist af naar Deventer waar het mede-promovendus Go Ahead Eagles treft. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om handhaving, al ziet trainer Rogier Meijer dat anders.

De ploeg van trainer Rogier Meijer stond de dag na het bekerduel alweer op het trainingsveld om zich voor te bereiden om het duel met de 'Eagles'. Deze wedstrijd een hele belangrijke noemen, daar houdt de trainer niet zo van: "Als we deze winnen en daarna verliezen we alles, hoe belangrijk was deze wedstrijd dan? Van dat soort uitspraken hou ik dus niet," pareert Meijer de analyse.

De laatste jaren staat een bezoekje van NEC altijd garant voor spektakel. In 2020 werd het 2-1 voor Go Ahead, maar was er ontzettend veel te doen over de 2-0 van de 'Eagles', want daar zat een luchtje van buitenspel aan. In 2019 werd in het in een bizar duel 4-4 en in 2013 werd het 4-3. NEC kwam terug van een 3-0 achterstand, maar gaf in de laatste minuut toch een punt uithanden door een eigen goal van Alireza Jahanbaksh.

Tekst gaat verder onder video:

Rogier Meijer blikt vooruit op het duel met Go Ahead Eagles. "We hebben een korte tijd om te herstellen. We hebben vanmiddag getraind om even uit te lopen en verder zijn ze vrij. Morgen gaan we ons echt voorbereiden op Go Ahead Eagles." Middenvelder Jordy Bruijn kreeg tegen Cambuur rust, maar zal zondag weer in de basis verschijnen. "We hebben er allemaal zin in," lacht Bruijn. In de Adelaarshorst kan het met publiek ontzettend gaan spoken, maar dat publiek zal zondag dus niet aanwezig zijn. Is dat voor NEC een voordeel? Dat denkt Jordy Bruijn in ieder geval niet. "Die atmosfeer is altijd wel lekker die in zo'n stadion heerst. En het kan hier in de Goffert ook spoken hoor."

Go Ahead Eagles tegen NEC trappen zondagmiddag af om 14.30 en is natuurlijk live te volgen bij RN7.

Deel dit artikel