Elayis Tavsan in duel tegen SC Cambuur (vorig seizoen) Foto: Rob Koppers

Elayis Tavsan in duel tegen SC Cambuur (vorig seizoen) Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - Na weer een tegengoal in de slotfase en de derde nederlaag op een rij gaat het sportief gezien minder bij NEC. De Nijmegenaren mogen zich ook meteen gaan opmaken voor een drukke periode. Er komen liefst drie wedstrijden in een week aan. Donderdag is de eerste, NEC reist af naar Leeuwarden voor het bekerduel met SC Cambuur.

NEC bekerde moeiteloos verder tegen de amateurs van Capelle. Er werd met 0-3 gewonnen van de amateurs. Nu wacht Cambuur. De wedstrijd volgt kort na de zure nederlaag in de slotfase tegen PSV. Trainer Rogier Meijer kreeg de vraag of wedstrijden niet te lang duren: "Twee keer 45 minuten is prima," lacht Meijer. "We hebben het nu al een aantal keer meegemaakt en daar moeten we nu echt wat mee gaan doen, maar je speelt 80 minuten een goede wedstrijd en daar moeten we ook naar kijken."

Tekst gaat verder on de video:

NEC wilt door in de beker

Rogier Meijer ziet de bekerwedstrijd tegen Cambuur niet als een generale voor twee belangrijke competitiewedstrijden. "Wij willen gewoon door, maar de competitie is voor ons het allerbelangrijkste. Handhaving is voor ons de grootste prijs." Morgen gaan er ook spelers spelen die minder speelminuten in de benen hebben. Zo gaat Danny Vukovic weer keepen. "Er zullen wat jongens spelen die de laatste weken wat minder hebben gespeeld. Wij hebben die jongens nodig en we kijken ook naar zondag dus we zullen wat jongens sparen, maar er staat morgen een elftal dat van Cambuur kan winnen," eindigt Meijer.

Deel dit artikel