Toenmalig NEC'er Anton Fase tegen RKC in het voorseizoen van 2020/21 Foto: Rob Koppers

Toenmalig NEC'er Anton Fase tegen RKC in het voorseizoen van 2020/21 Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - Na drie wedstrijden zonder een overwinning is NEC wel weer toe aan een drie punter. De Nijmegenaren reizen af naar Waalwijk, dat deed het sowieso al zonder Pedro Ruiz en Jonathan Okita, maar daar is nu ook Edgar Barreto bijgekomen. De Paraguyaan is niet fit genoeg voor zondag.

Na een zure nederlaag tegen SC Cambuur moet NEC zich weer richten op de volgende wedstrijd, RKC uit. Dat is hoe dan ook een historische wedstrijd voor NEC. Daarvoor hoef je alleen de naam 'Jarda' te laten vallen en iedereen weet wat je bedoelt. In 2003 troffen RKC en NEC elkaar in een direct duel om Europees voetbal. Jarda Simr tikte in extremis de bal binnen en zorgde er voor dat NEC als vijfde eindigde in de Eredivisie en daarmee zich plaatste voor Europees voetbal.

Tekst gaat verder onder video:

"Wat ik verwacht van het team? 3 punten"

De goal van 'Jarda' is alweer 18 jaar geleden. Nu staan er geen Europese belangen op het spel, maar dat maakt de wil naar een overwinning niet minder groot. Trainer Rogier Meijer heeft vertrouwen in zijn spelers. "Als je kijkt naar het spelbeeld tegen Cambuur....wat we hebben weggegeven en wat we hebben gecreëerd dan was het inderdaad een zure nederlaag," begint Meijer. We hebben vertrouwen in ons eigen spel. We moeten gaan oppassen dat we niet iedere week gaan zeggen dat we goed gespeeld hebben, maar dat we geen punten hebben."

Spits Ali Akman scoorde zijn derde goal in vier wedstrijden. "Ik ben erg blij. Mijn doel is om iedere week te scoren," lacht de spits. De vraag wat hij van de wedstrijd verwacht kon de spits ook makkelijk beantwoorden. "Wat ik verwacht van het team? Drie punten."

RKC en NEC trappen zondagmiddag om 12.15 af in het Mandemakers stadion. De wedstrijd is uiteraard te volgen bij RN7

Deel dit artikel