Bedrijventerrein Westerhout-Zuid. Foto: Google Street View

Bedrijventerrein Westerhout-Zuid. Foto: Google Street View

DRUTEN - De gemeente Druten heeft onlangs het laatste beschikbare kavel op bedrijventerrein Westerhout-Zuid verkocht. In tegenstelling tot alle verwachtingen bleef een deel van dit grote bedrijventerrein jarenlang leegstaan. De gemeente moest daardoor veel rente betalen over de leegstaande kavels en het college van B&W kreeg veel kritiek vanuit de gemeenteraad.

Met de verkoop van het laatste kavel aan het bedrijf Matom komt er een einde aan de leegstand op Westerhout-Zuid. Het bedrijf Matom is een importeur van machines voor bouw-, straat- en tuinwerk. Zij leveren aan professionele tuin-, park- en gereedschapsspecialisten.

Meerdere reclamecampagnes

De gemeente Druten heeft meerdere keren reclamecampagnes gevoerd om de kavels op het bedrijventerrein aan de man te brengen. Daartoe aangemoedigd door de gemeenteraad, die zich steeds meer kritisch opstelde.

De verantwoordelijke wethouder Willy Brink is dan ook blij dat alle kavels op het bedrijventerrein nu zijn verkocht. "Maar het betekent ook dat er niet veel ruimte meer is voor ondernemers die willen starten of uitbreiden. Dat is weer een andere zorg. De gemeente zal zich hierover de komende tijd moeten beraden," zo stelt de wethouder.

Een mooi bedrijventerrein

Eerder al had het Drutense college aangekondigd dat Westerhout-Zuid waarschijnlijk eind dit jaar definitief vol zou zijn met bedrijven. Willy Brink noemt Westhout-Zuid een mooi bedrijventerrein met parkmanagement.

"Vanuit mijn verleden als parkmanager weet ik dat dit echt van meerwaarde is. Er kan vanuit het parkmanagement een beroep worden gedaan op diverse financiƫle voorzieningen die het bedrijventerrein ten goede komen en waardoor het er uitstekend ondernemen is," zegt wethouder Brink.

Zie ook: Twee jaar geleden waren er nog grote zorgen over het verkopen van de kavels.

Deel dit artikel