Elayis Tavsan. Foto: Omroep Gelderland

Elayis Tavsan. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - NEC had veel meer kansen, maar verloor desondanks met 3-2 thuis van Cambuur.

Elayis Tavsan begreep er niks van. "We hebben de eerste helft echt lekker gespeeld. Veel combinaties en veel kansen, maar er hadden er meer ingemogen. En na rust scoren zij twee geluksdoelpunten, dat is heel zuur."

[video:7465644]

"Je wilt niet dat zulke dingen gebeuren", verzuchtte Magnus Mattsson. "Maar helaas komt dit soms voor in voetbal. De eerste helft deden we het prima. We hadden kansen genoeg en hadden er wel meer moeten maken. Na rust hadden we problemen met Cambuur en hun specifieke speeltijd. En ze scoren met wat geluk, die vrije trap werd bijvoorbeeld van richting veranderd."

Mattsson was wel blij dat hij weer een basisplaats had, mede door de blessure van Jonathan Okita. "Ik probeer alles te geven op de trainingen en in de wedstrijd. Hopelijk verover ik een vaste plaats. Ik had vandaag in de eerste helft wel moeten scoren. Ik moet zelf ook kijken wat ik beter kan doen. Ik heb pas één doelpunt gemaakt dit seizen, dat moet echt beter."

[image:7465556]

Tavsan vindt de nederlaag geen reden tot paniek. "Dit was totaal niet nodig. We hebben het uit handen gegeven. We staan nog achtste. We moeten omhoog kijken. Volgende week RKC-uit, dan moeten we er staan."

Deel dit artikel