De locatie van de te bouwen woningen, naast zwembad De Plons. Foto: Google Maps

De locatie van de te bouwen woningen, naast zwembad De Plons. Foto: Google Maps

BEUNINGEN - In de wijk de Hutgraaf in Beuningen worden de komende jaren waarschijnlijk nog eens ongeveer 90 nieuwe woningen gebouwd. Op de hoek Houtduiflaan - Van Suchtelenstraat willen de grondeigenaren ruim 20 levensbestendige woningen bouwen. Daarnaast kunnen nog eens 70 woningen verrijzen, als zwembad De Plons over vier jaar waarschijnlijk wordt gesloopt.

Oude zwembad straks meteen slopen

Zo'n vijf jaar geleden is de nieuwe wijk Hutgraaf I opgeleverd, met bijna 150 woningen. Hutgraaf II telt straks dus 20 woningen en het naastgelegen Hutgraaf III waarschijnlijk nog eens 70 woningen.

Het Beuningse college van B&W wil hoogstwaarschijnlijk meteen als er een nieuw zwembad is gebouwd aan de Ooigraaf (2025), beginnen met de sloop van het oude zwembad aan de Houtduiflaan. Volgens het college kan aansluitend met de sloop worden begonnen met het graven van de fundamenten voor de nieuwe woningen. Dat betekent dat de bouwplannen daartoe tijdig gereed moeten zijn.

Terrein oude midgetgolfbaan

Hutgraaf II wordt gebouwd op de plek waar vroeger een midgetgolfbaan was gevestigd. Dit perceel ligt al jarenlang braak. Voor de 20 woningen die daar komen, is volgens het college veel belangstelling van de Beuningse inwoners. De woningen komen relatief dichtbij het winkelcentrum.

Senioren die hun eigen woning verkopen, willen niet altijd meer iets terugkopen. Deze groep wil graag een ruime woning huren, waar zij nog lang gebruik van kunnen maken.

Huurwoningen uit middensegment

Juist daarom gaat het, zo is de bedoeling, om ongeveer een derde huurwoningen uit het middensegment (750 - 1000 euro). Het gaat hier om senioren en andere geïnteresseerden die gezien hun inkomen niet in aanmerking komen voor sociale huurwoningen.

De nieuwe woningen kunnen niet worden aangesloten op het aardgasnet en moeten voldoen aan de laatste wettelijke normen op het gebied van isolatie. Vanzelfsprekend worden de woningen dus duurzaam uitgevoerd.

Deel dit artikel