Kirsten en Edwin Autsema in hun stulpje in Zuid-Afrika. Foto: Kirsten en Edwin Autsema

Kirsten en Edwin Autsema in hun stulpje in Zuid-Afrika. Foto: Kirsten en Edwin Autsema

BENNEKOM - Kirsten en Edwin Autsema uit Bennekom verhuren suites in Zuid-Afrika. In dit land is een coronavariant opgedoken, waardoor andere landen reizen naar Zuid-Afrika beperken. Het stel, dat donderdag in een aflevering van het televisieprogramma 'Ik Vertrek' zat, gaat niet bij de pakken neerzitten. "We richten ons nu niet op de Europese markt, maar op de Zuid-Afrikaanse toerist."

Kirsten en Edwin zeggen weinig van de coronavariant te merken in hun woonplaats Hoedspruit. "We zitten in het Friesland van Zuid-Afrika", vertelt Kirsten lachend. Haar man vult aan, op serieuze toon: "We zitten in het buitengebied. Er komen hier geen grote hoeveelheden mensen en je hebt bijvoorbeeld geen grote winkelcentra. Als we daarnaartoe willen, moeten we vijf uur rijden." In Zuid-Afrika gelden dezelfde basisregels als in Nederland, zoals afstand houden en handen wassen.

Afrikanen hebben tijd

De Bennekommers zijn inmiddels anderhalf jaar bezig met hun suites in Zuid-Afrika. Ze hebben verschillen ontdekt tussen Zuid-Afrika en Nederland. "Nederlanders hebben een horloge en Afrikanen hebben tijd, haha. Afspraak is afspraak in Nederland. In Afrika zeggen ze dat ze dinsdag komen, maar het kan zo een paar dagen later worden. Een ander verschil is dat je in winkels in Nederland altijd voorraad hebt, terwijl je hier soms ergens weken op moet wachten", aldus Edwin.

Eigen realityshow

Het leven van Kirsten en Edwin, dat werd getoond in Ik Vertrek, trok donderdag bijna twee miljoen kijkers. Smaakt dit naar meer? Een eigen realityshow? Beiden moeten weer lachen. Kirsten zegt: "Nee hoor, we worden geen Meilandjes. We blijven lekker normaal."

Kijk hier de uitzending van Ik Vertrek terug.

Deel dit artikel