Milieustraat Culemborg gesloten vanwege corona. Foto: Omroep Gelderland

Milieustraat Culemborg gesloten vanwege corona. Foto: Omroep Gelderland

CULEMBORG - Afvalverwerkingsbedrijf Avri heeft zo veel met corona besmette medewerkers, dat het tot en met dinsdag de milieustraat in Culemborg sluit. Ook worden gft-containers tijdelijk nog maar een keer in de vier weken geleegd.

Normaal gesproken worden de groene gft-containers om de twee weken opgehaald, maar nu dus nog maar eens per vier weken. Er zijn nu zo veel medewerkers ziekgemeld, dat het niet meer lukt de planning uit te voeren zoals het hoort.

Leo van Eeuwijk van Avri: "Als je puur over corona praat dan moet je denken aan een tiental gevallen, elke dag komen er weer bij of gaan er af. Maar het is wel heel lastig voor ons om een goede dienstverlening te blijven uitvoeren met zoveel zieken. Vrijdag stond de teller op 29 zieken. Dat is corona, corona gerelateerd, en dus mensen in quarantaine. Of andere klachten, want griep hebben we ook nog, of iemand die last van zijn rug heeft."

[video:7468373]

Het knelt

De mensen die mogelijk besmet zijn met corona, zijn gisteren getest, of worden dat vandaag. Avri weet dan of de milieustraat in Culemborg woensdag weer open kan.

Volgens Van Eeuwijk knelt het nu in de dienstverlening: "Maar wij zullen altijd afschalen in andere werkzaamheden om de meest essentiële taken uit te blijven voeren." Te denken valt dan onder meer aan inzameling, gladheidsbestrijding en calamiteitendienst.

Tot eind januari

De regeling rond het ophalen van de containers geldt voor alle gemeenten waar Avri afval ophaalt. Omdat niet duidelijk is wanneer er weer voldoende medewerkers zijn, duurt de regel tot 28 januari 2022. Volgens Avri is het aanbod van gft-afval in de winter lager, waardoor dit voor de meeste huishoudens geen probleem zou moeten geven.

De milieustraten in Tiel, Geldermalsen en Zaltbommel zijn wel open.

Deel dit artikel