Afbeelding ter illustratie. Foto: Pexels

Afbeelding ter illustratie. Foto: Pexels

NIJMEGEN - Meerdere scholen in Nijmegen hebben naar ouders een brief gestuurd, omdat ze vrezen dat leerlingen zondag gaan rellen bij de inmiddels verboden demonstratie van Nederland in Verzet.

“De afgelopen dagen hebben ons signalen bereikt dat aankomend weekend rellen verwacht worden in Nijmegen, als protest tegen de coronamaatregelen. De politie Gelderland-Zuid verwacht dat hier ook veel jongeren aan mee gaan doen. Op social media zijn meerdere oproepen geplaatst en gedeeld”, staat in de brief, die is opgesteld door @voCampus, een samenwerkingsverband van veertien scholen in het Rijk van Nijmegen.

“We hebben de brief naar al onze scholen gestuurd, met het verzoek deze naar ouders te sturen. Voor zover ik weet, heeft een groot deel van de scholen dit ook gedaan”, aldus een woordvoerder van @voCampus.

Ouders opgeroepen alert te zijn

In de brief worden ook de zorgen gedeeld over de mogelijke consequenties die betrokkenheid bij mogelijke rellen voor leerlingen kan hebben, en dat de scholen zich daarom genoodzaakt voelen de signalen over mogelijke betrokkenheid van leerlingen met ouders te delen. Ook worden ouders opgeroepen ‘alert te zijn en het gesprek met hun zoon of dochter aan te gaan'.

Nederland in Verzet

Nederland in Verzet kondigde vorige week de demonstratie aan waarin wordt gedemonstreerd tegen het kabinetsbeleid. De gemeente Nijmegen verbood eerder vandaag de demonstratie. Burgemeester Hubert Bruls vreest een ernstig risico van verstoring van de openbare orde en veiligheid.

Zie ook: Burgemeester Bruls verbiedt demonstratie 'Nederland in Verzet' van zondag

Deel dit artikel