Lasse Schöne baalt van de nederlaag. Foto: Omroep Gelderland

Lasse Schöne baalt van de nederlaag. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Na vier wedstrijden zonder nederlaag weet NEC weer wat verliezen is. Thuis tegen SC Cambuur speelde NEC vrijdagavond alleen vóór rust sterk en werd het uiteindelijk 2-3.

[video:7465644]

Bij NEC had Magnus Mattsson weer een basisplaats, ditmaal door een blessure bij Jonathan Okita. De Nijmegenaren begonnen uitstekend: Bart van Rooij opende bijna de score na een mooie aanval en Mattsson stuitte na een aardige actie op doelman Sonny Stevens. De eerste aanval van Cambuur was vervolgens meteen raak. NEC verdedigde ietwat lankmoedig en dat werd afgestraft door Jamie Jacobs.

NEC rechtte de rug en Jordy Bruijn maakte bijna gelijk, maar weer was doelman Stevens paraat. Van Rooij had een nog grotere kans, maar Stevens redde opnieuw. De doelman moest wel capituleren toen Edgar Barreto na een halfuur spelen in Nijmegen een voorzet van Lasse Schöne inkopte: 1-1.

[image:7465542]

NEC ging door en na geknoei achterin bij de bezoekers uit Leeuwarden sloeg Ali Akman toe (2-1), luttele minuten na de gelijkmaker. Vlak voor rust was er nog een scrimmage, maar de NEC'ers verzuimden nummer drie binnen te schieten.

Cambuur weer op gelijke hoogte

Na rust kreeg keeper Mattijs Branderhorst een vrije trap niet onder controle en de rebound was voor Roberts Uldrikis: 2-2. Namens de thuisclub was Bruijn dicht bij de 3-2, maar Cambuur kwam steeds beter in de wedstrijd en scoorde ook. Branderhorst keerde een afstandsschot, maar ditmaal sloeg Alex Bangura toe in de rebound.

NEC ging op jacht naar de gelijkmaker, maar het spel was niet meer zo overtuigend als voor rust. Stevens pakte een schot van Elayis Tavsan. Het slotoffensief van NEC stelde niet veel voor en dus bleef het 2-3 in de troosteloze Goffert.

Zie ook: TERUGLEZEN | NEC verliest ondanks goede eerste helft van Cambuur

Deel dit artikel