Dorpslijst Deest gaat op in Kernachtig Druten, 'Er is geen body meer voor een goed bestuur' - RN7

Ellen Thomassen Foto: RN7

Ellen Thomassen Foto: RN7

DEEST - Dat Ellen Thomassen na veertien jaar zou stoppen als fractievoorzitter van Dorpslijst Deest was al even bekend, maar nu blijkt dat de hele partij stopt en opgaat in Kernachtig Druten. "Er is geen body meer om een goed bestuur te vormen", vertelt Thomassen.

Beluister hier het gesprek met Ellen Thomassen. Tekst gaat daarna verder:

Dorpslijst Deest stampt uit 1989, de laatste veertien jaar onder leiding van Ellen Thomassen. Volgens haar zijn er twee redenen waarom de partij niet verder kan. Binnen Dorpslijst Deest leefde enerzijds al het idee om een fusie aan te gaan, ook met het oog op een bestuurlijke fusie van de gemeenten Druten en Wijchen.

"Anderzijds was een reden de plotselinge vertrek van twee voorzitters; de een vanwege een verhuizing, de ander wegens persoonlijke omstandigheden. Zo was het bestuur niet meer voltallig," legt Thomassen uit.

Voor de lokale partij was het moeilijk om aan nieuwe leden te komen: "In Dorpslijst Deest zijn op dit moment veel senioren lid. Daardoor brokkelt het steeds meer af", vertelt de partijleider. Ook wonen er volgens haar te weinig jongeren die eventueel lid zouden willen worden van de dorpslijst.

Kernachtig Druten

Thomassen vindt het opgaan in Kernachtig Druten geen onlogische keuze: "Kernachtig Druten is een coalitiepartner van ons. De partij is voor de kernen. We hebben al veel raakvlakken op onderwerpen als leefbaarheid, winkelvoorzieningen, dorpshuizen en scholen."

"Ik denk zeker dat Kernachtig Druten Deest kan vertegenwoordigen. In het verleden hebben ze ook al mensen uit ons dorp op de lijst gehad. Ik sluit niet uit dat er uiteindelijk mensen zijn van onze partij die mee zullen gaan naar Kernachtig Druten."

Stoppen met de politiek

Ellen Thomassen geeft aan na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 niet meer verder te gaan in de politiek: "Nee, ik ga helemaal stoppen. Ik heb het veertien jaar gedaan en vind dat wel prima. Wel ga ik me inzetten voor Deest, maar dan op een andere manier. Samen met mijn man ben ik eigenaar van Dorpshuis ’t Trefpunt, dus ik heb genoeg te doen en een leuke (nieuwe) uitdaging."

Lees ook: Ellen Thomassen stopt na 14 jaar als raadslid

Deel dit artikel