Zevenheuvelenlopers in actie ondanks afgelasting: 'Sfeer is toch geweldig' - RN7

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: In de afdaling op de Zevenheuvelenweg Foto: Omroep Gelderland
Hardlopers in Berg en Dal Foto: Omroep Gelderland

Hardlopers in Berg en Dal Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Ondanks de afgelasting waren er zondag heel veel lopers te vinden op het parcours van de Zevenheuvelenloop.

En die genoten van het lopen in ideale omstandigheden. "Ja, het was echt lekker", vond een net gefinishte vrouw. "Heel gaaf dat er zoveel mensen aan het rennen zijn. Dan heb je toch die euforie met elkaar. De sfeer is toch geweldig."

Bekijk hoeveel mensen toch de route van de Zevenheuvelenloop liepen:

Een man aan de finish begreep wel dat het evenement niet door kon gaan. "Het was droevig nieuws. Maar ik denk dat het goed is dat het afgelast is. Je wilt met zoveel lopers niet het risico nemen om corona te verspreiden. Het was anders dan anders en leuk om te zien dat er toch nog zoveel mensen lopen."

'Afgelasting was heel pijnlijk'

Directeur Alexander Vandervelde van de Zevenheuvelenloop stond niet bij de start en finish zoals gewoonlijk, maar op de Zevenheuvelenweg. "Mensen zeggen stoïcijns: ik heb getraind, dus ik ga gewoon lopen. Dat is het enige geluid dat ik hoor. We zijn er wel overheen dat het niet door kon gaan, al was het heel pijnlijk om het zo last minute af te moeten gelasten. Eigenlijk zijn we al bijna twee jaar heel hard aan het werken zonder een enkel evenement. Maar ik kan nu wel goed naar de lopers kijken."

Afbeelding
In de afdaling op de Zevenheuvelenweg Foto: Omroep Gelderland

Ook Dennis Licht uit Beekbergen, die normaal verslag doet voor Omroep Gelderland van de Zevenheuvelenloop, was van de partij. "Ik heb een aantal lopers die zich hadden voorbereid, en daarom geef ik nu symbolisch een startschot om ze een hart onder de riem te steken. Het is verdrietig dat het is afgelast. Ik bemoei me verder niet met wat het OMT beslist, maar het is belangrijk dat mensen in beweging komen en blijven. In de strijd tegen deze pandemie moeten we daar heel veel aandacht voor blijven houden. En een evenement is daarvoor een vliegwiel."

Deel dit artikel