De brandweer probeert het vuur te blussen. Foto: Stefan Verkerk / NewsUnited

De brandweer probeert het vuur te blussen. Foto: Stefan Verkerk / NewsUnited

EPE - Op camping De Koekamp langs de Tongerenseweg bij Epe zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee chalets in vlammen opgegaan. Dat gebeurde nadat even daarvoor ook al brand had gewoed op het terrein. "Dit is een actie van een psychopaat", zegt de geschrokken eigenaresse tegen Omroep Gelderland. Ze wil verder niet reageren.

Kort voor middernacht stond op het recreatiepark een schuurtje in brand waarbij ook een chalet schade opliep. Iets meer dan twee uur later moest de brandweer opnieuw naar de camping komen omdat dit keer twee chalets in lichterlaaie stonden. Er werd opgeschaald naar 'grote brand', waardoor het korps van Epe assistentie kreeg van collega's uit de buurt.

Twee chalets verwoest

De twee chalets werden volledig verwoest door de brand. In een van de chalets sliepen Roemeense bewoners, maar zij konden op tijd wegkomen. Een derde chalet kon van de vlammenzee worden gered.

De politie heeft de omgeving afgezet voor onderzoek. Ze gaat uit van brandstichting.

Kijk naar beelden van de brand:

[video:7457978]

Het is overigens niet de eerste keer dat er brand woedt op het recreatiepark. In juni ging nog een houthok in vlammen op en in 2017, toen in een week tijd meerdere branden werden gesticht in Epe, was er ook al brand op de camping. Enkele dagen daarvoor brandde in het dorp zelfs een compleet woonblok af door brandstichting.

Zie ook:

Deel dit artikel