AZ - NEC: een kraker in de subtop - RN7

Arnaut Danjuma Groeneveld namens NEC tegen AZ (2017) Foto: Rob Koppers

Arnaut Danjuma Groeneveld namens NEC tegen AZ (2017) Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - Als je een NEC-fan begin augustus had verteld dat de ploeg uit Nijmegen in November 7e zou staan had die je voor gek verklaard. Toch speelt NEC zaterdagavond in Alkmaar een belangrijke wedstrijd. Naast NEC hebben liefst drie andere clubs 18 punten. Om sterk in de subtop te blijven staan is een overwinning van belang.

Over het algemeen boekt NEC vaak aardige resultaten tegen AZ. Zo werd in het laatste Eredivisieseizoen gewonnen met 2-1 thuis. Taiwo Awonyini, de spits die nu bij Union Berlin speelt, scoorde toen in de laatste minuut de winnende goal. En wie herinnert zich nog die wedstrijd in de mist. In november 2015 won NEC in Alkmaar met 2-4. Van die wedstrijd was weinig te zien want de mist zorgde ervoor dat je niet verder dan 10 meter kon kijken. Overigens zitten we nu in de zelfde situatie als toen. NEC was destijds ook net gepromoveerd en deed het uitstekend, AZ had een wat mindere start en verloor ook volkomen verdiend van NEC.

Tekst gaat verder onder de video:

Rogier Meijer houdt zich bezig met het hier en nu. Hij kijkt uit naar het treffen met de Alkmaarders. "AZ is een goeie club. Ze hebben niet zo goede start gehad, maar goed wij moeten gewoon ons spel spelen en dan zien we het morgen wel."

NEC doet het goed, maar niemand wil op de zaken vooruit lopen en blijft met beide benen op de grond staan. Lasse Schöne houdt de boel scherp: "Als wij 34 punten hebben en veilig zijn mogen jullie bij mij terugkomen. Lijfsbehoud is gewoon het belangrijkste," lacht Schöne. Meijer rekent zich ook nog niet rijk: "Nee, het kan allemaal snel veranderen in de voetballerij dus we blijven scherp." Dat kan kloppen want met een nederlaag en een beetje pech staat NEC na dit weekend elfde.

Deel dit artikel