Nieuwe gevelbedekking voor sporthal Beuningen - RN7

Zo ziet de Tinnegieter er op dit moment uit Foto: RN7

Zo ziet de Tinnegieter er op dit moment uit Foto: RN7

BEUNINGEN - Sporthal de Tinnegieter in het centrum van Beuningen krijgt een nieuwe gevelbedekking. Bij het aanbrengen van de huidige gevelbekleding zijn er constructiefouten gemaakt, zo heeft onderzoek onlangs aangetoond.

Tekst gaat verder onder de video:

De kosten voor de nieuwe gevelbedekking bedragen bijna 90.000 euro. Dit wordt een onderhoudsvriendelijk systeem, waarbij bijvoorbeeld niet meer hoeft te worden geschilderd. "Op de langere termijn zijn we beslist voordeliger uit," zo zei wethouder Hans Driessen dinsdag. Bij gebruik van de sporthal tot het jaar 2040 levert dit financieel voordeel op.

Constructiefouten in huidige gevelbedekking

Het onderzoek was uitgevoerd naar aanleiding van de slechte staat van het huidige schilderwerk. De dampwerende folie in de constructie van de gevelbedekking is niet juist aangebracht, waardoor aanpassingen nodig zouden zijn voor het noodzakelijke schilderwerk. Zo zou onder meer de bekleding in zijn geheel moeten worden gedemonteerd.

Om alle kosten te besparen, wordt daarom nieuwe gevelbedekking aangeraden. De nieuwe bedekking bestaat uiteraard uit goed brandwerend materiaal, aldus wethouder Driessen (D66). De kleur is nog niet bekend.

Momenteel heeft de sporthal aan de Leigraaf gifgroene gevelbekleding, die niet bij alle omwonenden in de smaak valt.

Deel dit artikel