Een wolf op de Veluwe. Foto: ANP Otto Jelsma

Een wolf op de Veluwe. Foto: ANP Otto Jelsma

STROE - De politie heeft naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht dertien tips binnengekregen over de doodgeschoten wolf bij Stroe. Dinsdagavond vroeg de politie aandacht voor de zaak in het tv-programma, omdat nog altijd onduidelijk is wie de schutter kan zijn.

De politie zei in de uitzending dat een van de scenario's is dat de kogel afkomstig is van iemand 'die minder enthousiast is' over de wolf in ons land. De wolf werd begin oktober dood gevonden in een sloot in Stroe. De politie gaat ervan uit dat het dier daar neer is gelegd.

Gouden tip

Getuigen wordt gevraagd zich te melden als zij bij die sloot iets opmerkelijks hebben gezin op 1 oktober voor 10.00 uur. De Faunabescherming looft een beloning van 16.000 euro uit voor de gouden tip.

Volgens de politie zitten er 'een paar relevante tips tussen waarmee we aan de slag gaan'.

App-groepen

Het tipgeld kan volgens de politiewoordvoerder nog oplopen. Hij hoopt onder meer op hulp van mensen die het verhaal hebben zien rondgaan in bijvoorbeeld appgroepen. “In sommige kringen wordt positief gesproken over deze daad. Dus als je gehoord hebt of een vermoeden hebt wie dit heeft gedaan, horen we het graag.”

De uitzending wordt woensdagmiddag herhaald, dus de politie hoopt in de loop van de dag nog meer tips te ontvangen.

Zie ook: Schutter die wolf 'doelbewust' doodde is spoorloos: 'Tipgeld kan nog oplopen'

Deel dit artikel