Rik van den Dam lijsttrekker GroenLinks Overbetuwe - RN7

Rik van den Dam is de lijsttrekker voor Groen Links Overbetuwe Foto: Ronja Meijer

Rik van den Dam is de lijsttrekker voor Groen Links Overbetuwe Foto: Ronja Meijer

ELST - Rik van den Dam is tijdens de algemene ledenvergadering unaniem gekozen tot lijsttrekker van GroenLinks Overbetuwe. Hij leidt de huidige fractie sinds april dit jaar. “Ik ben zeer vereerd om met dit enthousiaste team de verkiezingen in te gaan", vertelt Van den Dam. "Er is in Overbetuwe nog veel werk te verzetten als het gaat om wonen, werken en natuur.”

De partij laat in een persbericht weten dat in de gemeente Overbetuwe gelukkig steeds meer aandacht is voor onderwerpen als dierenwelzijn en betaalbaar wonen voor iedereen. Hierin wil GroenLinks wel grotere stappen zetten en zet in op een wethouderspost. “Onze inzet is deelname aan de volgende coalitie waarbij ik de wethouderskandidaat ben", legt Van den Dam uit.

Het verkiezingsprogramma is tijdens de ledenvergadering ook vastgesteld. Het is volgens Van den Dam 'een programma vol ambitieuze ideeën, waarmee er in Overbetuwe echt iets te kiezen valt'. "Wij zien dat het beter kan en moet. Samen met de andere kandidaten op de lijst, werk ik hard aan de broodnodige verandering", vult hij aan.

Deel dit artikel