Waalhalla en SP willen nieuw Urban Sports Park - RN7

Bestaand skatepark Foto: RN7

Bestaand skatepark Foto: RN7

NIJMEGEN - Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden voor een Urban Sports Park in Nijmegen. De gemeenteraad heeft een motie aangenomen die opriep tot zo'n onderzoek. Raadslid en indiener van de motie Biljana Markovic (SP) vindt dat er een nieuwe plek moet komen waar jongeren met plezier kunnen sporten.

De tekst gaat verder onder de video

Markovic vindt dat Nijmegen toe is aan een Urban Sport Park: “Ik vind dat we in Nijmegen een Urban Sport plek missen. We missen een skatepark van een groter formaat dat hiervoor kan dienen.” Het park zou volgens Markovic Nijmegen op de kaart zetten. “Urban sporten winnen in populariteit, we kunnen hier veel jongeren mee bereiken die we anders niet spreken omdat de sport niet goed georganiseerd is. Op deze manier kunnen we dat wel doen.”

Urban Sportbaas bij Waalhalla Sander Baartmans is het er uiteraard mee eens: “We merken dat jongeren meer behoefte hebben aan een Urban Sport. Urban Sport doe je in vrije tijd dus jongeren kunnen zelf bepalen wanneer ze dit doen. Kinderen boven de twaalf willen niet meer vastzitten aan tijden, zoals bij voetbal.” Hij vindt het belangrijk dat Nijmegen dit park steunt.

Een multifunctionele plek

Markovic en Baartmans vinden het beide belangrijk dat de nieuwe plek multifunctioneel is. “Ik geloof in een plek waar veel sporten zoals onder andere basketbal, skaten en BMX en uitgeoefend kunnen worden. Als Nijmegen dan een sport zoals freerunnen erbij betrekt, dan heb je een goede samengevoegde plek die mensen inspireert” legt Baartmans uit.

Een goede plek voor het nieuwe park lijkt Baartmans het Goffert Skatepark. Die voldoet volgens hem niet meer aan de eisen van een goed skatepark: “Er zitten hier gaten in het beton. Als het nu gekeurd zou worden dan zal die niet door de keuring heen gaan.”

Volgens Markovic is het formaat van de bestaande skateparken een van het voornaamste reden voor een nieuw skatepark. “De plekken die we nu hebben zijn te klein van formaat. Nijmegen bouwt naar een sport- en beweeg stad en we willen dus de buitensportaccommodaties uitbreiden.”

Markovic hoopt begin volgend jaar de resultaten van het onderzoek te krijgen. “Als ik namens de Urban Sporters spreek hopen hen dat het park zo snel mogelijk klaar is.”

Deel dit artikel