Demi Schuurs ambassadrice voor EuroGames22 in Nijmegen - RN7

Demi Schuurs is ambassadrice voor EuroGames22 in Nijmegen Foto: Stichting EuroGames2022 Nijmegen

Demi Schuurs is ambassadrice voor EuroGames22 in Nijmegen Foto: Stichting EuroGames2022 Nijmegen

NIJMEGEN - Toptennisster Demi Schuurs is de eerste ambassadrice die verbonden is aan de EuroGames22 te Nijmegen. Zij wordt hiermee het gezicht van tennis, één van de sporten bij het grootste sportfestival van Europa voor de LHBTI+ doelgroep. Het festival vindt volgend jaar plaats van 27 tot en met 30 juli.

Schuurs is Nederlands beste tennisster in het dubbelspel met een twaalfde plek op de wereldranglijst. Ze heeft een aantal grote tennistoernooien op haar naam staan en verloofde zich onlangs met haar vriendin Carmen. Ze is open over haar eigen seksualiteit, omdat ze erg gelooft dat zichtbaarheid acceptatie en integratie vergroot.

Iedereen die mee wil doen, is welkom

Door haar drukke internationale schema kan Demi Schuurs helaas zelf niet deelnemen aan de EuroGames. Het tennistoernooi vindt plaats bij TV Rapiditas in Nijmegen. Het toernooi is specifiek bedoeld voor LGBTQI+ tennissers van alle niveaus uit heel Europa, maar iedereen die mee wilt doen is welkom. Schuurs hoopt dat het zal bijdragen aan verdere ontwikkeling van de LGBTQI+ tennis in Europa en daarbuiten.

Naast tennis vinden er 18 andere sporttoernooien gelijktijdig plaats. De inschrijvingen zijn onlangs op Coming Out Day geopend. Inschrijven kan via de website van het evenement. In Nijmegen zullen gedurende het evenement vele regenboogvlaggen hangen.

Deel dit artikel