Van Schaik: “Ik kan me voorstellen dat we nooit meer in de Goffert spelen” - RN7

Een deel van de afgebroken tribune is verwijderd Foto: Rob Koppers

Een deel van de afgebroken tribune is verwijderd Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - Het huidige Goffertstadion zal nooit meer vol zitten met publiek. Daar houdt algemeen directeur van NEC Wilco van Schaik rekening mee. Hij deed zijn uitspraken in een audiodagboek dat hij deelde met de NOS.

Na afloop van de Gelderse derby tegen Vitesse zakte de tribune van het uitvak deels in. Nader onderzoek liet zien dat er fouten zijn gemaakt bij het ontwerp van het stadion, en dat er honderden scheuren zitten in de constructie.

Van Schaik toont zich in het audiodagboek pessimistisch: “Ik zie het pittig in. Zeker nu de onderste panelen afgekeurd zijn en er nu onderzoek gaat volgen naar de rest van de panelen in het stadion. Ik kan me niet voorstellen dat die anders gebouwd zijn, dus ik moet rekening houden met het ergste scenario: dat we langer dan tot in december niet in de Goffert kunnen voetballen."

"Verbouwing aanstaande"

De algemeen directeur houdt zelfs rekening met het zwartste scenario: nooit meer een volle Goffert: "Ik kan me voorstellen dat we misschien nooit meer in de Goffert gaan spelen (met publiek, red.). En dat de verbouwing wel heel snel aanstaande is.”

Voor de korte termijn gaan er allerlei berichten en geruchten rond over mogelijke andere plaatsen om ‘thuis’-wedstrijden af te werken. ADO Den Haag deed een aanbod, maar bijvoorbeeld het Duitse Duisburg lijkt ook een optie, net als de bouw van een tijdelijk stadion.

Lees ook: NEC denkt aan zelf stadion bouwen.

Deel dit artikel