Sinterklaasintochten gaan door, in Druten geen extra maatregelen - RN7

Sinterklaasintocht Nijmegen Foto: Lucia Smatanová / RN7

Sinterklaasintocht Nijmegen Foto: Lucia Smatanová / RN7

REGIO - De sinterklaasintochten in de regio gaan dit weekend door, vaak wel met aanvullende coronamaatregelen. Opvallend is dat Druten helemaal geen maatregelen neemt en dat de intocht op ‘normale manier’ zal doorgaan.

Beuningen & Overbetuwe

In Beuningen en Overbetuwe gaan de sinterklaasintochten wel door, maar op welke manier is nog onbekend. Beide gemeenten komen later deze week met verdere informatie.

Druten

De intocht van Sinterklaas gaat in Druten gewoon door, er zullen verder geen beperkingen zijn. Zondag vanaf 13.30 uur is er een optocht van Veerdam naar sporthal De Heuvel.

Nijmegen

Na lange onzekerheid is er toch groen licht voor de sinterklaasintocht aanstaande zaterdag. Enige grote verschil met andere jaren is dat de goedheiligman niet zal aankomen met de boot. De optocht begint om 13.30 uur vanaf het Labyrinth aan de Waalkade waar burgemeester Bruls de Sint kort zal begroeten. Vervolgens wordt er een optocht door de binnenstad gelopen en zal Sinterklaas eindigen op de Grote Markt.

Wijchen

Sinterklaas zal een dag eerder dan normaal de gemeente Wijchen bezoeken. Zaterdag is er geen optocht door het centrum, maar kinderen kunnen zich wel op allerlei manieren vermaken. Ook kunnen ze de Sint persoonlijk ontmoeten bij het kasteel tussen 14.00 en 16.00 uur.

Deel dit artikel