NEC denkt aan zelf stadion bouwen - RN7

Uit het onderzoek blijkt dat er te veel springende mensen op de tribune stonden. Foto: Broer van den Boom

Uit het onderzoek blijkt dat er te veel springende mensen op de tribune stonden. Foto: Broer van den Boom

NIJMEGEN - Alle opties liggen op tafel, als oplossing voor het stadionprobleem van NEC. Algemeen directeur Wilco van Schaik reageerde na afloop van de persconferentie over de staat van het stadion. Hij overweegt een nogal ongewone oplossing.

''Het is heel teleurstellend,'', zo vatte de Algemeen Directeur de persconferentie van vrijdagochtend samen. "We willen zo snel mogelijk in een vol en veilig stadion spelen, maar dat gaat nu dus niet.'' Als er niet bij een andere BVO-club gespeeld kan worden dan heeft Van Schaik een nogal bijzondere oplossing in gedachten. ''We zouden natuurlijk dan een ergens bij een amateurclub, grasveld of weiland een stadion kunnen maken waar we 12.000 man kwijt kunnen. Tot de winterstop spelen we zonder publiek, maar als we ook in de tweede seizoenshelft ook niet in de Goffert kunnen spelen is dit een reële optie. We hebben het wel eens eerder gezien in het verleden.''

Na corona weer een harde klap voor de club

De club was nog aan het herstellen van de klappen die de club tijdens corona heeft gehad en nu dit er weer bij. ''We zullen wel gaan kijken wat de schade gaat zijn. Dit is natuurlijk een klap voor de club en we moeten er weer met z'n alle doorheen" In de loop van de periode zou er meer duidelijkheid komen over hoe en wat. Alle opties liggen open, maar het Goffertstadion blijft leeg.

Deel dit artikel