Zoektocht naar pleegouders; “zou je je hart willen openstellen?” - RN7

Rob Engels en Samantha bakken taart Foto: Jeugdzorg Nederland

Rob Engels en Samantha bakken taart Foto: Jeugdzorg Nederland

OVERBETUWE - Jeugdzorg Nederland is hard op zoek naar pleegouders. Deze week, in de Week van de Pleegzorg, zijn er daarom verschillende activiteiten in het kader van de campagne OpenJeWereldNu. Doel van die campagne is om meer mensen te interesseren voor het pleegouderschap.

Wethouder Rob Engels van Overbetuwe ging in het kader van de campagne de keuken in met Samantha. Ze woont sinds haar geboorte in een pleeggezin. Met haar biologische ouders heeft ze al jaren geen contact meer, maar het gaat goed met haar. Ze is dankbaar woor het warme gezin waarin ze opgroeit. De aardbeientaart is dan ook voor haar pleegmoeder.

Tekst gaat verder onder de video:

“De beste vorm is thuis bij papa en mama,” zegt Engels tegen Samantha, “maar als dat niet kan, is de tweede beste vorm bij iemand anders thuis. En dat is dan een pleeggezin. Mooi dat jij zo’n plek met veiligheid en geborgenheid gevonden hebt.”

In de regio Gelderland-Midden is Pleegzorg Nederland op zoek naar twintig pleeggezinnen. Engels stelt daarom de vraag aan iedereen: “Zou jij je huis, maar vooral je hart, willen openstellen voor kinderen die dat nodig hebben?” Meer informatie is te vinden via de website van de campagne.

Deel dit artikel