Nog niet duidelijk waar én of de blaashal er komt - RN7

Situatie Blaashal HCOB aan de Rijksweg Zuid  Foto: Royal Haskoning DHV

Situatie Blaashal HCOB aan de Rijksweg Zuid Foto: Royal Haskoning DHV

ELST - De gemeente Overbetuwe bezint zich nog over de uitspraken van de bezwaarschriftencommissie en kan nog niet aangeven wanneer zij een nieuwe beslissing over de blaashal gaat nemen. De vergunning die het college aan hockeyclub HCOB verleende, werd op 8 oktober door een voorzieningsrechter geschorst.

Omwonenden van de hockeyclub spanden afgelopen zomer een zaak tegen de vergunning aan die het college verleende. Ook tekenden ze bezwaar aan bij de gemeente zelf. De bezwaarschriftencommissie van de gemeente gaf ze vervolgens ook gelijk: ze is van oordeel dat 'de bestreden beslissing op onvoldoende zorgvuldige wijze tot stand is gekomen'.

De tekst gaat verder onder de video:

Rob Hoedemaker, die namens de omwonenden praat, laat weten dat er geen contact meer met de gemeente is geweest na de uitspraken. "Ook niet met de hockeyclub trouwens. De gemeente is nu aan het zet, maar het duurt wel lang." Hij en zijn buren willen dat de gemeente op zoek gaat naar een alternatieve locatie.

De blaashal had er vanaf afgelopen maandag moeten staan. Nu dat niet het geval is, is de gemeente in overleg met de scholen om te kijken welke andere tijdelijke mogelijkheden er nu zijn voor het bewegingsonderwijs. "We verwachten snel duidelijkheid te hebben wat er maximaal mogelijk is qua locaties en uren, en hoe de scholen dat kunnen inpassen. In ieder geval de gymzaal van het voormalige OBC-gebouw wordt daarin meegenomen", laat een woordvoerder weten.

Hockeyclub HCOB was overigens niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit artikel