NEC neemt het in een lege Goffert op tegen FC Groningen - RN7

Ferdi Kadioglu tegen FC Groningen (2016) Foto: Rob Koppers

Ferdi Kadioglu tegen FC Groningen (2016) Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - NEC mag zich weer gaan opmaken voor de volgende competitiewedstrijd. In speelronde elf komt FC Groningen naar de Goffert. Door de deels ingestorte tribune zijn er geen fans toegestaan in het stadion.

NEC draait goed in de Eredivisie. Na de overwinning tegen FC Twente bezetten de Nijmegenaren de achtste plaats op de ranglijst. De noordelingen vinden we terug op plek vijftien. De ploeg van trainer Danny Buijs begon slecht, maar lijkt de goede vorm weer terug te hebben gevonden. De laatste keer dat beide teams tegenover elkaar stonden was in 2017. In Groningen verloor NEC met 2-0. De laatste overwinning dateert uit 2013 toen NEC als hekkensluiter van de Eredivisie verrassend won in het KNVB Beker toernooi van FC Groningen. Sören Rieks scoorde toen op slag van rust voor NEC. De laatste Eredivisie-overwinning dateert uit het zelfde jaar. Toen won NEC met 2-1 in Nijmegen.

Tekst gaat verder onder video:

"Wedstrijden in een leeg stadion is geen klote aan"

Rogier Meijer kijkt uit naar de wedstrijd. Hij vindt Groningen een lastige ploeg om tegen te spelen. "Ze zijn agressief en komen ze veel in de duels. Ze variëren veel van speelwijze, maar aan de andere kant staan ze ook onder ons dus hebben wij het beter gedaan dan zij." De trainer heeft zich bij het feit neergelegd dat er in een leeg stadion gespeeld gaat worden. "Dat is een feit en daar moeten we ons op voorbereiden, maar goed, wedstrijden in een leeg stadion: daar is geen klote aan."

Zondagmiddag 14:30 wordt er afgetrapt in het Goffertstadion. De wedstrijd is live te volgen via RN7.

Deel dit artikel