Omvangrijke zoektocht naar vermist meisje levert niets op - RN7

De politiehelikopter (archieffoto). Foto: Jasper Lindner / Omroep Gelderland

De politiehelikopter (archieffoto). Foto: Jasper Lindner / Omroep Gelderland

OTTERLO - Een nieuwe zoekactie naar het vermiste meisje uit Arnhem heeft woensdagavond geen resultaat opgeleverd. De politie zocht in Otterlo en Harskamp en in het buitengebied rondom de N801. Vanuit de lucht verleende een politiehelikopter assistentie.

Het meisje verdween maandagmiddag, nadat ze van huis vertrok. De politie ontving later tips dat ze in de omgeving van Heveadorp zou zijn gezien. Daar is dinsdag uitgebreid naar haar gezocht. Dinsdag reden zo'n zestig vrijwilligers van het Veteranen Search Team vanuit het hele land naar Gelderland. Ze kamden de bossen bij Doorwerth en de Ginkelse Heide uit, maar zonder uitkomst.

Meerdere hulptroepen in actie

De politie, die zich zorgen maakt om het meisje, riep ook de hulp in van de zogenoemde Speur- en Specialistische Dienst van de politie, die de zoektocht met paarden en honden ondersteunde. Verder werd een aparte videoauto met infrarood ingezet.

Zie ook: Wat mag de politie wel en niet in de zaak?

Woensdag gaf de politie een Vermist Kind Alert uit voor de tiener, in samenspraak met de familie. Ook zocht de politie verder met een helikopter, honden en een drone in de omgeving van Oosterbeek en Heveadorp. Dat leverde opnieuw niets op. Een tip dat ze zich op zou houden in de bosjes langs de wegen of tuinen van woningen rondom Otterlo en Harskamp leidde niet tot haar terugkeer. Er zijn geen aanwijzingen dat er anderen betrokken zijn bij haar vermissing.

Zie ook:

Deel dit artikel