Wedstrijd voor ondernemers met een goed businessidee - RN7

Uitreiking van de prijs in 2020 Foto: RvN@

Uitreiking van de prijs in 2020 Foto: RvN@

REGIO - Ondernemers met een goed plan kunnen zich tot 9 november inschrijven voor de 'Ondernemerspitches Rijk van Nijmegen 2021'. Aan deze ondernemerspitch kunnen alleen bedrijven uit Heumen, Beuningen, Nijmegen, Druten, Berg en Dal en Wijchen meedoen.

Deze zes gemeenten vaardigen straks in totaal 14 finalisten af naar de zogeheten jurypitches. De 14 ondernemers krijgen op vrijdag 10 december dan de kans om hun idee toe te lichten voor het jurypanel, dat bestaat uit mensen van overheid, bedrijfsleven en wetenschap.

Drie finalisten

Uiteindelijk selecteert dit panel de drie winnende initiatieven. Voor de uitwerking van hun plannen krijgen de bedrijven publiciteit en ondersteuning uit het netwerk van de organisatoren. Om hun businessidee te kunnen realiseren, ontvangen ze geldbedragen van 3000, 1500 of 1000 euro. De drie finalisten worden ook uitgenodigd voor het Lifeport Festival Circulair.

De 'pitch' is een initiatief van onder meer de Rabobank Rijk van Nijmegen, RvN@, de Hogeschool Arnhem Nijmegen, Start Up Nijmegen en de zes gemeenten. Ondernemingen mogen zich voor de wedstrijd aanmelden, maar ook door anderen worden genomineerd.

Out of the box

Alle ondernemers zijn welkom, variërend van startup of MKB-bedrijven, dan wel grote ondernemingen met ideeën voor detailhandel, horeca, mobiliteit of bijvoorbeeld kantorensector. De pitch is vooral bedoeld voor creatieve oplossingen, out of the box en met een zo groot mogelijke positieve economische en maatschappelijke impact.

Vorig jaar werd de ondernemerspitch gewonnen door Proefdruk, dat een geheel coronaproof pop-up restaurant had ontwikkeld in Papierfabriek Nijmegen.

Online spelshow

Een andere winnaar was Sustainables, een startup die wegwerpmateriaal in laboratoria wil recyclen en vervangen door herbruikbaar materiaal. Nummer drie was Summergame, een online spelshow vol creatieve vragen, uitdagende puzzels en challenges.

Deel dit artikel