Bronzen beeld van Jac Maris gestolen tijdens tentoonstelling - RN7

Waar is de miniatuurversie van dit beeld van Jac Maris? Foto: politie/bureau GLD

Waar is de miniatuurversie van dit beeld van Jac Maris? Foto: politie/bureau GLD

NIJMEGEN - Een bronzen miniatuur is verdwenen uit een pop-up museum in de Molenpoortpassage in Nijmegen. Het beeld maakte deel uit van een tentoonstelling over de wederopbouw van Nijmegen. De diefstal werd vorig weekeinde ontdekt.

Het beeld bestaat uit twee soldaten in brons, is 30 centimeter hoog en ongeveer 20 centimeter breed. Schilder en beeldhouwer Jac Maris (1900-1996) is de maker. Het beeld is een paar duizend euro waard.

“Op zaterdagochtend 16 oktober stond het miniatuur nog zeker op de plek. Ik heb het vermoeden dat het verdwenen is tegen het einde van de dag, omdat wij gedurende de dag een paar keer door de verschillende ruimtes hebben gelopen om te controleren”, zegt Ben van Hees, organisator van de expositie. “Als het eerder op dag was weggenomen was dit ons zeker opgevallen. Het moet ergens aan het einde van de dag zijn gebeurd of na sluitingstijd.”

Bekijk het gesprek met Ben van Hees van Stichting Nijmegen Wederopbouwstad, de tekst gaat eronder verder.

De politie heeft geen braaksporen gevonden. In het pop-up museum hingen geen bewakingscamera’s, zegt de politie. Woordvoerster Jennifer Schoorlemmer: “Wel zijn er ter wel tientallen mensen geweest, die op zaterdag 16 oktober de tentoonstelling hebben bezocht.”

Wie weet waar het beeld van Jac Maris nu is of andere informatie over de diefstal heeft, wordt verzocht de politie te bellen. Dat kan op 0800-6070. Meld Misdaad Anoniem is bereikbaar als je niet wilt dat jouw gegevens bekend worden: 0800-7000. Vermeld het zaaknummer 2021493821.

Verder is er een online tipformulier op de site van de politie. Dat vind je hier.

Deel dit artikel