NEC speelt twee thuiswedstrijden in lege Goffert - RN7

Ingestorte tribune in het Goffertstadion Foto: John Beckmann/RN7

Ingestorte tribune in het Goffertstadion Foto: John Beckmann/RN7

NIJMEGEN - NEC speelt de komende twee thuiswedstrijden in een leeg Goffertstadion. Dat laat de club maandagavond weten. Het gaat om de wedstrijden tegen FC Groningen (31 oktober) en SC Heerenveen (6 november).

De club gaat wel mogelijkheden onderzoeken om fans samen te laten kijken naar de wedstrijden. "Rondom ons, vlakbij het stadion," zegt algemeen directeur Wilco van Schaik in een videoboodschap.

Na afloop van de Gelderse derby tegen Vitesse (0-1) zakte een deel van de tribune van het uitvak in. Niemand raakte gewond, ook doordat de val werd gebroken door een container. Inmiddels wordt uitgebreid onderzoek gedaan. De verwachting was dat het Goffertstadion dit jaar niet meer vol zou zitten.

Zoektocht naar ander stadion mislukt

NEC ging naarstig op zoek naar alternatieven voor de laatste vier thuiswedstrijden van dit jaar, tegen FC Groningen, SC Heerenveen, SC Cambuur en PSV. Er is met acht clubs gesproken, maar de oplossing werd niet gevonden. "Met de gebeurtenissen rondom de Gelderse derby in het achterhoofd staat N.E.C. er momenteel niet goed op bij meerdere gemeenten," vertelt de club.

Wat er gaat gebeuren met de wedstrijden tegen Cambuur en PSV is nog niet bekend.

Bekijk de videoboodschap van NEC-directeur Wilco van Schaik:

Deel dit artikel