Meisje (14) in ziekenhuis door levensgevaarlijke pillen die ze van mannen kreeg - RN7

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

EDE - De politie in Ede is op zoek naar twee jonge mannen. Die gaven aan een meisje van 14 twee pillen en zeiden dat het vitaminepillen waren. Het ging echter om levensgevaarlijke xtc. Het meisje moest na inname met spoed worden opgenomen in het ziekenhuis en was er slecht aan toe.

Het incident deed zich voor op 27 september op de Oranjelaan in Ede, ter hoogte van een school. Het slachtoffer was onderweg op de fiets toen twee jonge mannen die ze niet kende haar aanspraken. Ze vroegen of ze twee vitaminepillen wilden hebben en het meisje nam de pillen aan.

De mannen liepen in de richting van de Nassaulaan en het meisje stapte weer op de fiets. De twee blauwe pillen nam ze vervolgens in met een slok energiedrank.

De politie in Ede meldt op Facebook dat het meisje na het innemen van de twee 'diamantvormige' pillen met spoed in het Ziekenhuis Gelderse vallei belandde. De pillen zijn, zegt de politie, hoogstwaarschijnlijk 'blue punisher' pillen. Dat zijn relatief zware xtc-pillen.

Met slachtoffer gaat het goed

Met het meisje gaat het weer goed. Maar het scheelde, zo schrijft de politie op Facebook, niet veel. Ze heeft twee weken lang bijna niet kunnen eten en drinken. Haar mond was van binnen helemaal kapot van het kauwen op de pillen en door de werking daarvan.

De politie zegt tegenover Omroep Gelderland het verhaal van het meisje serieus te nemen en is op zoek naar degenen die haar de pillen zouden hebben gegeven. Het gaat om mannen rond de leeftijd van 19 jaar met een licht getinte huidskleur. Ook zoekt de politie nog getuigen.

Het Trimbos-instituut, gespecialiseerd in verslavingszorg, zegt geen meldingen van gevaarlijke 'blue punisher' te hebben gekregen. "Elke pil is in principe gevaarlijk. Test elke pil voor je die inneemt", zegt een woordvoerster.

Het instituut geeft in een speciale app informatie over xtc.

Deel dit artikel