NEC neemt het op tegen de amateurs van Capelle - RN7

Arnaut Groeneveld tegen Achilles 29 (2017) Foto: Rob Koppers

Arnaut Groeneveld tegen Achilles 29 (2017) Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - NEC neemt het voor de KNVB Beker op tegen de amateurs van Capelle. Een wedstrijd die NEC normaliter gewoon wint, maar zeg nooit 'nooit'.

Wedstrijden tegen amateurs zijn altijd bijzonder. Capelle komt uit in de hoofdklasse. Dat zijn wel wat tredjes lager dan dat NEC speelt. Toch is NEC ook wel eens af gegaan tegen amateurs. Denk maar aan 2015 toen er uit bij HHC Hardenberg werd verloren met 2-0. Maar er wordt normaal gesproken wel gewonnen. In 2013 ging Harkemaanse Boys met 0-8 over de knie. Ook heeft NEC regelmatig wedstrijden tegen de buren uit Groesbeek gespeeld. Achilles'29 en De Treffers waren diverse malen de tegenstander van de Nijmegenaren. In 2017 speelde NEC tegen Achilles en won met 3-0. Tegen De Treffers werd in 2014 gewonnen. In Groesbeek was NEC met 1-3 te sterk.

NEC cupfighters?

NEC weet nog wel eens te stunten in de beker. In 2013/14 streed NEC tegen degradatie, maar haalde het wel de halve finale van de KNVB Beker. In de slotfase werd van PEC Zwolle verloren. Die ploeg zou later ook de beker winnen. In 1994 won NEC de halve finale uit bij Ajax. Het is tot nu toe de enige overwinning ooit uit bij Ajax.

In de totale geschiedenis stond NEC vier keer in de finale. Geen enkele keer trok NEC aan het langste eind. De eerste keer was in 1973 tegen NAC Breda en de laatste keer in 2000 tegen Roda JC. Veel fans reisden toen af naar De Kuip in Rotterdam, maar kwamen met lege handen terug.

De wedstrijd begint woensdagavond om 20.00 in Capelle a/d IJssel. De wedstrijd is niet live te zien op TV, maar natuurlijk wel live te volgen bij RN7.

Deel dit artikel