Ferdy Druijf tegen FC Twente (2019). Foto: Rob Koppers

Ferdy Druijf tegen FC Twente (2019). Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - Een fijne week was het niet voor NEC. Met een nederlaag, rellen en een ingestorte tribune ging echt alles mis. Ondanks dat moet de selectie zich weer richten op de volgende wedstrijd. Zondag wacht in Enschede, de geduchte tegenstander FC Twente.

De laatste overwinning van NEC in de Grolsch Veste dateert uit 2007 toen in de KNVB Beker met 1-2 werd gewonnen. Door de jaren heen pakte NEC nog wel eens een puntje bij Twente, maar winnen blijft moeilijk. Meijer ziet in Twente een moeilijke tegenstander, "Ja, Twente uit is altijd lastig. Zij hebben veel kwaliteiten, maar ik denk dat wij daar zeker tegenop kunnen voetballen."

''Wij hebben geprobeerd ons te richten op voetbal''

Trainer Rogier Meijer kreeg ook het een en ander mee van de rellen. "Ja we zijn in het nieuws gekomen op een manier hoe je dat niet wil. Wij hebben geprobeerd ons te richten op voetbal. Ik had drie kinderen bij me die voor het raam naar de rellen zaten te kijken dus je krijgt er genoeg van mee."

"Ik ben voorstander van gras"

In de Goffert wordt voorlopig niet meer gevoetbald en verschillende stadions worden als alternatief genoemd om te spelen. Waaronder de Vijverberg in Doetinchem. Oud-superboer Meijer heeft ook zo zijn voorkeur. "Ik ben een voorstander van gras," lacht Meijer. "Tuurlijk heb ik een voorkeur voor Doetinchem. Ik weet niet hoe reëel dat is, maar daar houdt ik mij verder niet mee bezig."

Tekst gaat verder onder de video:

[youtube:https://youtu.be/xUh7atT2uX0]

Zondag 12:15 trappen NEC en FC Twente af in de Grolsch Veste. De wedstrijd is natuurlijk weer live te volgen bij RN7.

Deel dit artikel